Nieuws

Ook in Tiel liggen bewoners wakker van een voetbalveldje

Een voetbalveldje in Tiel houdt buurtbewoners wakker. Op het veldje bij jongerenplek Westroijen wordt af en toe tot in de late uurtjes gevoetbald, zegt wijkagent Erwin van Dalen. © Erwin van Dalen
TIEL - Een voetbalveldje in Tiel houdt buurtbewoners wakker. Op het veldje bij jongerenplek Westroijen wordt af en toe tot in de late uurtjes gevoetbald, zegt wijkagent Erwin van Dalen.
Ondanks dat het 'ontzettend gezellig en sportief' is, zorgt dat voetballen volgens Van Dalen voor overlast. De harde trappen tegen het ijzeren hek dreunen namelijk door, waardoor bewoners wakker liggen.
De afgelopen dagen heeft hij gesprekken gehad met de bewoners. Het voetbalveldje is na 22.00 uur gesloten. 'Wij en de collega's van handhaving zullen daar scherper op gaan letten, zodat het voor iedereen leuk blijft', aldus de wijkagent.

Ook overlast in Nijmegen en Oosterbeek

Het probleem in Tiel staat niet op zichzelf. Ook inwoners van Nijmegen en Oosterbeek klaagden recent over overlast door een voetbalveldje. Zo zoekt de gemeente Renkum naar een oplossing voor het trapveldje bij de Dennenkamp in Oosterbeek, waar eveneens het hekwerk voor overlast zorgt. En in Nijmegen-Oost moest een speelveldje op slot, omdat vier omwonenden klaagden over geluidsoverlast.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!