Nieuws

De Wageningse Berg krijgt stukje bij beetje zijn oude glorie terug

Reclameborden langs een veld waar geen wedstrijden worden gespeeld? In Wageningen kan het. Afgelopen week werd een voetbaltribune voorzien van zo'n twintig borden, met daarop lokale ondernemers. Gewoon, uit liefde voor de voetbalhistorie van FC Wageningen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Reclameborden langs een veld waar geen wedstrijden worden gespeeld? In Wageningen kan het. Afgelopen week werd een voetbaltribune voorzien van zo'n twintig borden, met daarop lokale ondernemers. Gewoon, uit liefde voor de voetbalhistorie van FC Wageningen.
door Leendert de Keijzer 
In het stadion wordt al ruim 25 jaar geen betaald voetbal meer gespeeld, maar het veld ligt er keurig bij. 'Menig eerste divisieclub zou zo'n veld willen hebben', grapt Cor van den Hurk, vrijwilliger én fan van het eerste uur.
Bekijk de reportage (de tekst loopt door onder de video):
De Wageningse Berg krijgt stukje bij beetje zijn oude glorie terug
'Het is niet voor niets dat clubs uit de hele wereld hier op trainingskamp komen. Laatst was KAA Gent hier en ook Al-Jazira Club uit Abu Dhabi heeft hier getraind.' 

Oude glorie

Stukje bij beetje begint De Wageningse Berg zijn oude glorie terug te krijgen. Het onkruid is weggehaald, de tribune tegenover de spelerstunnel is geverfd in het vertrouwde groen-wit en achter de doelen hangen nieuwe netten.
'Elke dinsdagochtend komen hier zo'n twintig à dertig vrijwilligers en oud-spelers van de club bij elkaar en dan drinken we koffie en bespreken we wat er nog gedaan moet worden. Zo willen we eigenlijk een nieuw dak voor de hoofdtribune en heeft iemand het idee om het oude scorebord met de pionnen weer in ere te herstellen.' 

Tweede rij

De Wageningse Berg leeft dus nog steeds, ook onder lokale ondernemers. Cor van den Hurk kwam een sponsor tegen wiens vervallen reclamebord al tientallen jaren op de tribune prijkte. En zo ontstond het idee om de borden van nieuwe sponsors te voorzien. 
Van den Hurk: 'Binnen een paar dagen waren ze allemaal gevuld. Er komt zelfs een tweede rij op de tribune te hangen van ondernemers die nu te laat waren.' 

Nooit vergeten

De borden zijn niet erg commercieel, maar geven het oude stadion wel nieuw elan. Na jaren van verwaarlozing, ziet Cor 'zijn' stadion eindelijk uit de as herrijzen.
'Een nieuwe profclub beginnen, dat gaat niet zomaar gebeuren. Het is veelzeggend dat nog altijd mensen wekelijks bij elkaar komen om hier hun steentje bij te dragen. Deze plek mag nooit vergeten worden', besluit de Wageninger. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!