Nieuws

Is er een verband tussen twee gewapende overvallen in Ede?

Het overvallenteam van de politie onderzoekt het verband tussen twee gewapende overvallen in Ede, die op 1 juni op een supermarkt aan de Parkweide en op een woning aan de Witte de Withstraat op 14 maart 2017. © Tom Huysman / Persbureau Heitink
EDE - Het overvallenteam van de politie onderzoekt het verband tussen twee gewapende overvallen in Ede, die op 1 juni op een supermarkt aan de Parkweide en op een woning aan de Witte de Withstraat op 14 maart 2017.
Op 1 juni kwam rond 20.00 uur een man met een zwarte helm op de Aldi aan de Parkweide binnenlopen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en vertrok met buit. De volgende dag werd in een bosgebied aan de Doesburgermolenweg een helm teruggevonden die mogelijk door de overvaller is gedragen.
Bij de overval op de woning aan de Witte de Withstraat werden de bejaarde bewoners flink mishandeld door twee gewapende overvallers. Op basis van een DNA-match werd in augustus 2017 een 21-jarige Edenaar aangehouden. Hij kreeg vier jaar cel. De tweede overvaller is nog niet achterhaald.
Het overvallenteam is op zoek naar mensen die meer weten over één of beide overvallen en roept hen op zich te melden. Waarom de politie denkt dat er een verband is tussen de overvallen, is onduidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!