Nieuws

Onstuimig weer op komst, zaterdag zware windstoten

Het wordt zaterdag onstuimig, zo denken de kenners van MeteoGroup uit Wageningen. Er is kans op zware windstoten, die kunnen een kracht hebben van zeventig kilometer per uur. © ANP
WAGENINGEN - Het wordt zaterdag onstuimig, zo denken de kenners van MeteoGroup uit Wageningen. Er is kans op zware windstoten, die kunnen een kracht hebben van zeventig kilometer per uur.
Pas in de avond en in de nacht naar zondag neemt de wind in kracht af, zo is de verwachting. Er kan zaterdag ook af en toe een bui vallen. Het wordt zo'n 22 graden in onze provincie.
Vrijdag is het flink warmer in Gelderland. 'Het kwik kan oplopen naar 27 graden', vertelt Grieta Spannenburg van MeteoGroup. 'Dat heeft wel tot het gevolg dat er vrijdag kans is op onweer.'

Vandaag 'fraai zomerweer'

Hoe onstuimig de vrijdag en zaterdag zijn, zo rustig zal de donderdag verlopen. 'Het is fraai zomerweer', aldus Spannenburg. 'Er kan zeer lokaal een felle bui vallen, maar 95 procent van Gelderland houdt het droog.' Het wordt donderdag 24 graden.

Mozart in de Steengroeve

In de Winterswijkse Steengroeve wordt zaterdag het theaterstuk Mozart die zauberflöte opgevoerd. Voorzitter Dirk Willink laat weten tot op heden geen voorzorgmaatregelen te treffen. 'Op de dag zelf wordt gekeken of de voorstelling door kan gaan. Mocht het niet doorgaan, dan staat het om 16:00 op de site van de steengroeve'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!