Nieuws

Mysterieuze paarse gloed gespot boven Arnhem, Rheden en omgeving

Boven Arnhem en Rheden is de afgelopen nachten een bijzondere paarse gloed aan de hemel gezien. Sommige mensen zien een paarse vlek, anderen hebben het over een paarse lichtbundel. Het is nog een mysterie wat het is.
ARNHEM - Boven Arnhem en Rheden is de afgelopen nachten een bijzondere paarse gloed aan de hemel gezien. Sommige mensen zien een paarse vlek, anderen hebben het over een paarse lichtbundel. Het is nog een mysterie wat het is.
Via het WhatsApp-nummer van Omroep Gelderland en via Instagram zijn woensdag foto's van video's binnengekomen van de paarse vlek of de paarse lichtbundel. 

Verschillende plaatsen

Boven Arnhem, maar ook boven Rheden, Velp en Giesbeek is de paarse gloed waargenomen. Een medewerker van Omroep Gelderland zag de paarse lichtbundel rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag boven Arnhem.
Een tipgever meldt via WhatsApp dat hij de paarse gloed enkele minuten zag. Na ongeveer een uur dook de paarse gloed weer op. 'We hebben het vanuit de tuin met vier man gezien.'

Meldingen bij het ufomeldpunt

Bij het ufomeldpunt zijn verschillende meldingen binnengekomen tussen Arnhem en Deventer van een blauw of paarse kleur in de lucht. Veel melders zien dat de paarse of blauwe kleuren zich verplaatsen. De meldingen komen uit de omgeving Arnhem, Velp, Dieren, Zutphen en Apeldoorn. 
De verklaring voor het mysterieuze licht wordt aangedragen door Sander Brinkenberg (23) uit Velp. Hij zat met enkele vrienden thuis en ook hen was het paarse licht opgevallen. Ze besluiten in de auto te stappen en op onderzoek uit te gaan. Al snel krijgen ze het idee, dat de lichtbundel vanaf het spoor komt.
Bij de spoorwegovergang bij kasteel Biljoen in Velp zien ze een trein aan komen denderen, met een enorme paarse lichtbundel bovenop de locomotief. Het gaat om een meettrein die wordt ingezet voor het onderhoud van het spoor. Zie de video hieronder. 
De tekst gaat verder onder de video.
Mysterieuze paarse gloed gespot boven Arnhem, Rheden en omgeving
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!