Nieuws

Waarom wordt dat drugspand in Ede toch zo zwaar en opvallend beveiligd?

Het drugslab aan de Ottostraat in Ede wordt woensdagochtend nog altijd zwaar beveiligd. Onderstaande foto riep nogal wat vragen op. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
EDE - Het drugslab aan de Ottostraat in Ede wordt woensdagochtend nog altijd zwaar beveiligd. Onderstaande foto riep nogal wat vragen op.
Foto: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink 

Waarom staat die agent met zulk zwaar geschut voor dat pand?

Die vraag legden we voor aan Jaap Timmer, politiesocioloog aan de VU in Amsterdam. 
'Dit is een medewerker van de Bijstandseenheid (afgekort BE, red.). De BE houdt zich bezig met het handhaven van de orde bij gecompliceerde situaties. In dit geval zou het kunnen dat er in het pand in Ede nog spullen met grote waarde liggen.'
Het is giswerk. Maar wellicht ligt er een grote hoeveelheid drugs. Als criminelen daar lucht van krijgen, zouden ze het nog op kunnen pikken voordat het pand is ontruimd. 

Maar waarom is het nodig om zo opvallend voor zo'n pand te gaan staan?

Volgens Timmer is dat om een schrikeffect te veroorzaken. Mensen die denken nog iets uit het pand op te kunnen halen, denken wel twee keer na als ze een agent met een Heckler & Koch MP5 (een pistoolmitrailleur) zien staan. 
Zwaar bewapende agenten voor drugspand Ede
De politie doet nader onderzoek naar het lab. Deskundigen van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen en brandweer ondersteunen de politie bij het onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!