Nieuws

Gaanderen krijgt een tijdelijk verpleeghuis

Een ziekenhuisbed
Het aantal kwetsbare ouderen in de Achterhoek dat een verpleeghuisplaats zoekt, neemt toe. De wachtlijsten zijn al lang en omdat de verwachting is dat die wachtlijst door de vergrijzing nog langer wordt, komt er een tijdelijk verpleeghuis in Gaanderen. Zo kunnen meer mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben geplaatst worden. © ANP
GAANDEREN - Het aantal kwetsbare ouderen in de Achterhoek dat een verpleeghuisplaats zoekt, neemt toe. De wachtlijsten zijn al lang en omdat de verwachting is dat die wachtlijst door de vergrijzing nog langer wordt, komt er een tijdelijk verpleeghuis in Gaanderen. Zo kunnen meer mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben geplaatst worden.
Zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire slaan de handen ineen om de verpleeghuiscapaciteit uit te breiden. Op het voormalige Sint Jozefterrein in Gaanderen komt een tijdelijk gebouw waarin 64 mensen kunnen wonen. Omdat de uitbreiding snel nodig is en het om een tijdelijke gebouw gaat, wordt er 'flexibel' gebouwd. Hierdoor kunnen de bewoners al begin 2020 worden opgevangen in het woonzorgcomplex.

Geen plek

Op dit moment komt het regelmatig voor dat mensen die vanuit het ziekenhuis naar een verpleeghuis moeten, dat niet kunnen omdat er geen plek is. Ook mensen uit een revalidatieafdeling kunnen niet terecht of worden ver van huis geplaatst. Het tijdelijke complex moet hiervoor een oplossing bieden. Daarnaast kunnen ook mensen die thuiswonen en acuut verpleegkundige zorg nodig hebben in het verpleeghuis wonen.
Azora, Markenheem en Sensire zien de voordelen van de samenwerking en de snelle uitbreiding van capaciteit echt als een kans voor de regio. 'Niet alleen kunnen kwetsbare ouderen sneller gebruikmaken van adequate opvang, ook ontstaan er voor werkzoekenden interessante en uitdagende functies in deze nieuwe samenwerking,' schrijven de organisaties in een persbericht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!