Nieuws

George

George
APELDOORN - Er komt een nieuw zwembad in Apeldoorn; een vervanging voor zwembad De Sprenkelaar, dat nodig aan vervanging toe is. En dus inventariseert de gemeente wat Apeldoorners graag zouden willen terugzien in dat nieuwe bad
Enquêteurs staken eerder al hun licht op in de baden van Malkander en De Sprenkelaar zelf, deze dinsdag was het Boschbad aan de beurt. Mensen mochten hun ideeën aandragen: een stoombad, een buitenbad, een kekke glijbaan?
Kijk hier naar een video over het nieuwe bad. Tekst loopt hieronder door:
NFO: Wat wil de recreatieve zwemmer terugzien in een nieuw zwembad in Apeldoorn. Met die vraag gaan ambtenaren van de gemeente Apeldoorn de boer op. De enqueteurs waren al in zwembad Malkander en De Sprenkelaar, vandaag is het Boschbad aan de beurt.
Zwembad De Sprenkelaar in de wijk Zevenhuizen loopt richting het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Waar het nieuwe zwembad moet komen is nog niet duidelijk maar nu al wil de gemeente weten wat de recreatieve zwemmers van het bad verwachten. Moeten er veel glijbanen komen of juist niet? Of is een Turks stoombad onmisbaar? Inwoners van Apeldoorn die goede ideeën hebben over de inrichting van het nieuwe bad kunnen de enquete invullen. Dat kan overigens ook online.
Een aantal jaren geleden is het Sportfondsenbad in het centrum van Apeldoorn al dicht gegaan en ook De Sprenkelaar is volgens de gemeente n8iet toekomstbestendig als het gaat om duurzaamheid. 
(aanvullen met info uit interviews)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!