Nieuws

Veertig jaar fanclub Normaal gevierd met eigen bier

De opbrengt van het bier gaat naar een goed doel.
'Ga je mie nou wat over bier vertellen?' De frontman van Normaal Bennie Jolink genoot van het speciale biertje dat de Normaal-fanclub Anhangerschap maandag presenteerde ter ere van het veertigjarig jubileum van de fanclub. © Facebook/Anhangerschap Normaal
GRAMSBERGEN - 'Ga je mie nou wat over bier vertellen?' De frontman van Normaal Bennie Jolink genoot van het speciale biertje dat de Normaal-fanclub Anhangerschap maandag presenteerde ter ere van het veertigjarig jubileum van de fanclub.
Jolink nam het bier, dat Anhangerschap 4.0 heet, in ontvangst bij bierbrouwerij Mommeriete in het Overijsselse Gramsbergen. Het was ook het idee van de zanger om bier op de markt te brengen, zo vertelde Henk Kelder van Anhangerschap aan RTV Oost.
'Ik lieg en bedrieg nooit, maar het is een idee van mijn buurman Bennie. Als jullie veertig jaar bestaan, moet je speciaal bier uitbrengen', aldus Kelder over Jolinks tip.

Goed doel

Anhangerschap ontstond zo'n vier jaar na de oprichting van Normaal. Ondanks dat de boerenrockband nog sporadisch optreedt, is de fanclub nog springlevend. Het geld dat wordt opgehaald met het bier gaat naar de Stichting Ondersteuning Neurologisch Onderwijs Malawi (SONOM).
Jolink zei daarover maandag: 'In onze gezamenlijke kennissenkring zit een neuroloog die op eigen kosten naar Malawi gaat om daar neurologisch onderwijs te geven. Dat loopt in de papieren.'

Høkersweekend 2020

Jolink verklapte dat Normaal volgend jaar optreedt tijdens het Høkersweekend in Zelhem. 'Al weet ik niet zeker of ze daar blij mee zijn', grapte de frontman.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!