Nieuws

Overvallers slaan 'onwillige' medewerker camerawinkel Apeldoorn in de boeien

APELDOORN - Een medewerker van de camerawinkel aan de Paramariboweg in Apeldoorn is maandagmiddag in de boeien geslagen door een van de overvallers. Dat vertelt winkeleigenaar Niels Lubbers aan Omroep Gelderland.
De medewerker werkte niet mee toen de overvallers het pand binnenkwamen. Daarop besloten ze hem in de boeien te slaan en te bewerken met pepperspray, aldus Lubbers. 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Overvallers slaan 'onwillige' medewerker camerawinkel Apeldoorn in de boeien
Bij de overval op de winkel werden meerdere personeelsleden en klanten bedreigd, vertelt de eigenaar. Volgens hem werd niet alleen pepperspray gebruikt, maar werd ook met een pistool gedreigd. 

Waardevolle spullen meegenomen

De eigenaar vertelt dat enkele kasten, met daarin waardevolle spullen, door de daders zijn vernield. Daarna gingen ze er met de buit vandoor. Het is volgens hem niet helemaal duidelijk hoeveel er precies is meegenomen. Dat wordt nog geïnventariseerd. 
De verdachten zijn gevlucht in een busje. Volgens Lubbers gaat het om vijf personen. De politie heeft ze inmiddels aangehouden. 

Geschrokken, aangeslagen en verdrietig

'Mijn collega's zijn geschrokken, aangeslagen en verdrietig. Dat je zoiets kan overkomen', vertelt Lubbers. Om daar aan toe te voegen: 'Dit heeft impact op de retail.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!