Nieuws

Oplichter opgepakt na ziekenhuisbezoek in Winterswijk

Een man is zondag opgepakt bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk na een tip van oplettend ziekenhuispersoneel. De man bleek een landelijk gezochte oplichter te zijn. © REGIO8
ULFT - Een man is zondag opgepakt bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk na een tip van oplettend ziekenhuispersoneel. De man bleek een landelijk gezochte oplichter te zijn.
'Wij kregen een melding van medewerkers die dachten dat er op strafrechtelijk gebied iets met de man aan de hand was', aldus wijkagent Willem Saris. 'Na onderzoek bleek dat de man gezocht werd door ons. Hij is aangehouden, ingesloten en wordt overgedragen aan het politiekorps dat zijn zaak in behandeling heeft.'
De 'patiënt' heeft de Duitse nationaliteit en loopt ziekenhuizen in en uit. Hij doet alsof hij klachten heeft, wordt opgenomen en verdwijnt de volgende ochtend na het ontbijt als sneeuw voor de zon. En kerngezond.
De man liep tegen de lamp, doordat ziekenhuispersoneel uit Winterswijk de man herkende. 
De man wordt verdacht van een vermogensdelict. Het onderzoek naar de man is nog gaande. Het ziekenhuis wil niets zeggen over de oplichter in verband met privacy.