Nieuws

Ouders overleden Barnevelder (30): 'Einde gekomen aan vijf vreselijke dagen'

Door de kleine openstaande ramen hoort de buurt het gezang uit de Hervormde Kerk in Otterlo. Tijdens de dienst wordt aandacht besteed aan het overlijden van de 30-jarige man uit Barneveld die afgelopen week vermist raakte en wiens stoffelijk overschot zaterdag werd gevonden. Zijn ouders zitten in de dienst. © Omroep Gelderland
OTTERLO - Door de kleine openstaande ramen hoort de buurt het gezang uit de Hervormde Kerk in Otterlo. Tijdens de dienst wordt aandacht besteed aan het overlijden van de 30-jarige man uit Barneveld die afgelopen week vermist raakte en wiens stoffelijk overschot zaterdag werd gevonden. Zijn ouders zitten in de dienst.
Als de kerkklokken om 11.00 uur slaan, loopt de kerk leeg. Bij de uitgang staat de familie die gecondoleerd wordt. Zaterdagavond plaatsten de ouders een bericht op Facebook om hun dank te uiten aan iedereen die met hen meeleeft.
'Er is een einde gekomen aan 5 vreselijke, slopende dagen van onzekerheid, waarin we zo enorm en massaal werden ondersteund en omringd door jullie meeleven! Wat was dat hartverwarmend! Héél, héél veel dank hiervoor. We kijken uit naar de dag dat hij naar Nederland komt, dat alle familie die in Italië is, weer veilig thuis mag komen.'

Lichaam op 200 meter diepte gevonden

Het lichaam van de vermiste Barnevelder werd zaterdagochtend gevonden. Volgens lokale media in Italië gebeurde dat op een diepte van 200 meter in het gebied rondom het dorp Riva di Solto. 
Dinsdag viel de man overboord, toen hij samen met een nichtje op een vlot zat dat werd voortgetrokken door een motorboot. Ondanks een intensieve zoekactie werd de man niet aangetroffen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!