Nieuws

Geen hoger beroep tegen Klaus Ross

Er komt geen hoger beroep in de zaak van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross.
Justitie in Duitsland gaat niet in hoger beroep in de zaak tegen natuurgenezer Klaus Ross. De rechtbank in Krefeld veroordeelde hem medio juli tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de dood van drie patiënten, onder wie een terminaal zieke man (55) in Apeldoorn. © archief Omroep Gelderland
KREFELD - Justitie in Duitsland gaat niet in hoger beroep in de zaak tegen natuurgenezer Klaus Ross. De rechtbank in Krefeld veroordeelde hem medio juli tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor de dood van drie patiënten, onder wie een terminaal zieke man (55) in Apeldoorn.
Zowel de advocaat van Ross als het Duitse Openbaar Ministerie (OM) leggen zich definitief neer bij het vonnis. Ross' advocaat had eerder al aangeven te kunnen leven met het oordeel van de rechtbank.
Ross behandelde in het Duitse dorpje Bracht, vlak bij Roermond, uitbehandelde kankerpatiënten. Een van hen was Peter van Ouwendorp (55) uit Apeldoorn. Hij, een vrouw uit Wijk en Aalburg (43) en een Belgische vrouw overleden in 2016 na een behandeling door Ross.
Ze bezweken volgens het OM aan een overdosis van een glucoseremmer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!