Nieuws

Vakken De Graafschap open tegen Cambuur

Alle seizoenkaarthouders van De Graafschap kunnen aanwezig zijn bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Omdat het beroep tegen de opgelegde sanctie vanuit de KNVB nog loopt, is de voorgenomen straf niet geldig voor de wedstrijd. © REGIO8
DOETINCHEM - Alle seizoenkaarthouders van De Graafschap kunnen aanwezig zijn bij de openingswedstrijd van het seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Omdat het beroep tegen de opgelegde sanctie vanuit de KNVB nog loopt, is de voorgenomen straf niet geldig voor de wedstrijd.
'Het beroep heeft een opschortende werking', zo legt de Doetinchemse voetbalclub uit. 'Hetgeen betekent dat iedereen met een geldige kaart gewoon tijdens de eerste thuiswedstrijd toegang heeft.' De aanklager van de KNVB was voornemens om de vakken 22,23 en 24 af te sluiten tijdens de wedstrijd van volgende week vrijdag als straf voor het afsteken van vuurwerk in de nacompetitieduels tegen Cambuur en Sparta. De Graafschap is het niet eens met die straf en tekende beroep aan.
Naast het afsluiten van de drie tribunevakken, hangt De Graafschap ook een boete van 15.000 euro boven het hoofd. Dit bedrag is inmiddels door supporters ingezameld door een crowdfundingactie. De verwachting is dat de zaak nog deze maand door de tuchtcommissie van de KNVB wordt behandeld.