Nieuws

Voorbijganger in Ede bedreigd met vuurwapen, politie zoekt twee verdachten

Bij het vuurwapenincident in Ede woensdagavond is een passant bedreigd door twee mannen. Eén van hen dreigde met een vuurwapen. © Persbureau Heitink
EDE - Bij het vuurwapenincident in Ede woensdagavond is een passant bedreigd door twee mannen. Eén van hen dreigde met een vuurwapen.
Eenheden van de politie vielen met getrokken pistool en kogelwerende vesten de woning aan de Van Ostadestraat in Ede binnen. De mannen waren even daarvoor uit deze woning gekomen. De mannen liepen daarop via het voetpad van de Ostadestraat naar de Rembrandlaan in de richting van de Stadspoort.

Signalement

De politie is nog op zoek naar de twee verdachten. De eerste man is ongeveer 33 jaar en heeft een lengte tussen de 165 en 170 centimeter. Hij heeft een buitenlands uiterlijk, een vol gezicht en een gezet postuur. De tweede man heeft eveneens een buitenlands uiterlijk. Hij heeft een smal postuur en is 160 centimeter lang.
Kort nadat de voorbijganger werd bedreigd, liepen nog twee andere mannen de woning uit. Zij liepen rustig de Van Ostadestraat uit. Van hen is geen signalement bekend.
Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Forensische specialisten doen onderzoek naar het incident. De 33-jarige bewoner werd woensdag al aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!