Nieuws

Man (30) uit Barneveld sinds dinsdag vermist in Italië

De Italiaanse politie is sinds dinsdag op zoek naar een 30-jarige man uit Barneveld. Hij raakte in de middag vermist terwijl hij zich op het water van het Iseomeer in Noord-Italië bevond. In het water en aan de oevers tussen Pisogne en Castro wordt sindsdien naar hem gezocht. © Wikimedia
BRESCIA - De Italiaanse politie is sinds dinsdag op zoek naar een 30-jarige man uit Barneveld. Hij raakte in de middag vermist terwijl hij zich op het water van het Iseomeer in Noord-Italië bevond. In het water en aan de oevers tussen Pisogne en Castro wordt sindsdien naar hem gezocht.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de vermissing van de man. Een woordvoerder zegt dat de Nederlandse consul-generaal in Milaan in contact staat met zijn familie. Hij helpt hen bij het contact met de autoriteiten.

Voorgetrokken door motorboot

Lokale media, waaronder Giornale di Brescia, schrijven dat de man op een rubberboot werd voortgetrokken door een motorboot. De autoriteiten staan dat niet toe, omdat het te gevaarlijk is. Buitenlandse Zaken kan de berichtgeving van de lokale media niet bevestigen.
De man zou met zijn gezin en andere familieleden en vrienden op vakantie zijn in Italië. Tijdens het varen zou hij van de boot zijn gevallen op een plek waar het water 150 meter diep is.
De zoektocht gaat vandaag verder. Dinsdag is ook al gezocht met een helikopter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!