Nieuws

Nijmeegse onderzoeker krijgt vier ton voor onderzoek naar hersenbloedingen

Het Radboudumc in Nijmegen /
De Hartstichting geeft onderzoeker Floris Schreuder van de Radboudumc een beurs van 396.000 euro. Daarmee kan hij zijn onderzoek naar hart- en vaatziekten de komende jaren voortzetten. Schreuder wil weten of hersenschade die na een hersenbloeding ontstaat te verminderen is. © Wikipedia
NIJMEGEN - De Hartstichting geeft onderzoeker Floris Schreuder van de Radboudumc een beurs van 396.000 euro. Daarmee kan hij zijn onderzoek naar hart- en vaatziekten de komende jaren voortzetten. Schreuder wil weten of hersenschade die na een hersenbloeding ontstaat te verminderen is.
Schreuder is als senior clinical scientist verbonden aan het academisch ziekenhuis in Nijmegen. Met het geld kan hij zijn eigen programma 'een boost geven'. Hij onderzoekt de zogeheten secundaire hersenschade. Die ontstaat na een hersenbloeding als gevolg van een ontstekingsreactie.
Hierdoor raakt omliggend hersenweefsel beschadigd. Schreuder wil manieren vinden om deze ontsteking te remmen.
Er kwamen 66 aanvragen binnen voor de Dekkerbeurs van de Hartstichting. Hiervan werden er tien toegekend, waaronder die aan Schreuder. De persoonsgebonden beurzen zijn bestemd voor talentvolle hart- en vaatonderzoekers. Ze worden dit jaar voor de 33e keer uitgereikt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!