Nieuws

VIDEO | Woning met rieten dak onbewoonbaar na grote brand

KLARENBEEK - De brandweer is zondag groots uitgerukt voor een uitslaande woningbrand in Klarenbeek. In het dorp ten oosten van Apeldoorn vatte een vrijstaand huis met een rieten dak vlam.
Na zo'n twee uur blussen werd het sein brand meester gegeven. De woning is door de brand onbewoonbaar.
Bekijk de beelden (tekst gaat verder na de video):
Woning met rieten dak onbewoonbaar na grote brand
De melding van de brand in de woning aan het Hooiland kwam aan het begin van de avond binnen. De bewoners zijn uit het huis gevlucht en hebben zelf de brandweer gebeld, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland weten.
De brandweer ging er in eerste instantie met twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker op af. Al snel kwam daar nog twee waterwagens en blusvoertuig bij. De brand zorgde voor veel rook, die in de verre omgeving te zien was.
Tekst gaat verder onder de foto:
De brandweer is zondag groots uitgerukt voor een uitslaande woningbrand in Klarenbeek. In het dorp ten oosten van Apeldoorn vatte een vrijstaand huis met een rieten dak vlam. © John Stevens
De brand trok veel bekijks. De brandweer riep mensen op om niet naar de brand te komen, omdat de watertankwagens een vrije doorgang nodig hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!