Nieuws

Van Gendt verrast met wereldtitel BMX, Smulders pakt zilver

Twan van Gendt tijdens de wereldbekerwedstrijden op Papendal.
Twan van Gendt uit Velddriel heeft de wereldtitel veroverd bij het WK BMX. In het Belgische Heusden-Zolder bleef hij Arnhemmer en Europees kampioen Niek Kimmann voor. © ANP
HEUSDEN-ZOLDER - Twan van Gendt uit Velddriel heeft de wereldtitel veroverd bij het WK BMX. In het Belgische Heusden-Zolder bleef hij Arnhemmer en Europees kampioen Niek Kimmann voor.
Van Gendt wist in de finale uit het gedrang te blijven op het natte circuit. De Franse titelverdediger Sylvain André werd derde.
De kersverse wereldkampioen voelde zich de hele dag al goed, vooral in de voorrondes. 'In de finale maak ik een gigantische fout in het tweede stuk. Ik blijf erop zitten en het is genoeg voor de wereldtitel. Ongelooflijk', aldus Van Gendt.

WK-zilver voor Smulders

Bij de vrouwen greep Laura Smulders net naast de wereldtitel. De titelverdedigster uit Horssen moest de Amerikaanse Alise Willoughby voorlaten.
Smulders baalde na afloop, ook al zat er door een beroerde start niet meer in. 'Ik baal ervan dat ik de hele dag goed heb kunnen starten en het vervolgens in de finale gewoon verpruts en daardoor mijn kansen op goud verloor.'
Judy Baauw uit Zoelmond, vorig jaar derde, finishte als vierde net achter de Française Axelle Etienne.

Koninklijke felicitaties

De prestatie van Van Gendt blijft ook in het Koninklijk Huis niet onopgemerkt. Hij wordt gefeliciteerd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!