Nieuws

Oogstfeest Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ is een topper

Het jaarlijkse Oogstfeest, traditiegetrouw op de tweede zaterdag in augustus, is het grootste evenement van Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ in Oldebroek. Ieder jaar trekt het rond de vierduizend bezoekers. © RTV Hattem
OLDEBROEK - Het jaarlijkse Oogstfeest, traditiegetrouw op de tweede zaterdag in augustus, is het grootste evenement van Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’ in Oldebroek. Ieder jaar trekt het rond de vierduizend bezoekers.
De ruim 120 vrijwilligers van het Boerderijmuseum lopen zaterdag 10 augustus de hele dag in klederdracht en zorgen voor een goed verloop van de verschillende activiteiten en verkopen onder andere boerenpannenkoeken, gebakken vis, gehaktballen en kruudmoes.

Ambachten en oude tractoren

Rond het Boerderijmuseum kunnen de bezoekers ook kennismaken met een aantal oude ambachten en worden er enkele klederdrachten uit het hele land geshowd. Er wordt een zogenaamd ‘erfhuis’ gehouden, waar overtollige spullen van het museum bij opbod worden verkocht. Een stoommachine wordt gebruikt om het graan te dorsen en er is een show met onder meer oude tractoren.

Fokveedag en knuffelpony’s

Op het Oogstfeestterrein worden ook de jaarlijkse Fokveedag en Jongveekeuring Noord-Veluwe gehouden. Boeren laten dan hun beste koeien keuren en kinderen lopen met kalfjes langs de keurmeesters en hopen ook een prijs te winnen. Sinds 2016 is, op initiatief van het Nederlands Texels Schapenstamboek District Veluwe, de keuring van Texelse stamboekschapen na een halve eeuw weer in Oldebroek.