Nieuws

Hoera, het is weer weekend! En dit kun je allemaal doen in Gelderland

Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Heb je zin om er lekker op uit te gaan dit weekend, maar heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

De Blije Markt in Braamt

Een trendy, hippe, proef- en beleefmarkt in het Achterhoekse Braamt. Thema is deze zondag Summer Breeze. Met kramen met pure voeding, biologische producten en streek- en duurzame producten. Mobiele terrasjes met rijdende keukentjes. Achtergrondverhalen en lezingen. Workshops en live muziek. Dat alles op het Markant Outdoorcentrum.

Trekkertrek Nieuw-Wehl

Tientallen trekkers gaan zaterdagavond en zondag de strijd aan in Nieuw-Wehl (gemeente Doetinchem). De voertuigen lopen uiteen van 2,6 tot 10 ton. Daarnaast is er live muziek van De Daltons en Mainz.

Boekenmarkt Zutphen

De 21e Zutphense boekenmarkt is zondag op de Groenmarkt en een stukje Marspoortstraat. Met 60 kramen van professionele boekhandelaren uit heel Nederland. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Het biedt een gevarieerd en groot aanbod aan tweedehands- en antiquarische boeken en ander drukwerk als prenten, kaarten, reisgidsen enzovoort en literaire T-shirts. Er is ook aanbod aan poëzie, theater, film en muziek.

Achterhoek Spektakeltoer

Meer dan 35 acts treden zondag in Ulft op. Straattheater, muziek, poëzie, van 12.00 tot 22.00 uur op het DRU Industriepark. Er zijn optredens van uiteenlopende artiesten als violiste Aili Deiwiks (uit de band van Ernst Jansz), Dutch Juggler, dichter Pim te Bokkel en het Amoukanama Circus.

Festivent Kasteel Rosendael

Live acts, straattheater, workshops en ander entertainment op het voorterrein met op de achtergrond kasteel Rosendael. Zowel zaterdag als zondag is er tussen 11.00 en 17.00 uur een doorlopend programma. Circusacts, kunst van gerecyclede materialen, vertellers van spannende verhalen en megabellen blazen. Entree is gratis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!