Nieuws

BuitenGewoon Radio: Vakantievierders genieten van Gelderse natuur

Door de hitte van afgelopen week zijn ook veel dieren op zoek gegaan naar verkoeling. Zelfs warmteminnende reptielen zijn diep weggekropen om te ontsnappen aan de recordhitte. Veel fietsers en wandelaars trokken zich niets aan van de extreme temperaturen en gingen afgelopen week ook op het heetst van de dag op pad. © Laurens Tijink
MAURIK - Door de hitte van afgelopen week zijn ook veel dieren op zoek gegaan naar verkoeling. Zelfs warmteminnende reptielen zijn diep weggekropen om te ontsnappen aan de recordhitte. Veel fietsers en wandelaars trokken zich niets aan van de extreme temperaturen en gingen afgelopen week ook op het heetst van de dag op pad.

Zandverstuiving bij Arnhemse Posbank (Foto: Laurens Tijink)
BuitenGewoon-verslaggever Laurens Tijink ging op zoek naar deze mensen. Op de Posbank trof hij twee mannen aan waarvan er eentje strak in pak gekleed ging. Hoezo?
Luister naar onderstaande radiobijdrage

Gelders vakantie-eiland

Na het bezoek aan de Posbank ging de radiowagen naar het Eiland van Maurik. De camping staat er vol met tenten en caravans. Aan de oever van een plas iets verderop zoeken koeien verkoeling in het water. Maar wat doen die mensen met portofoons daar?
Luister naar onderstaande radiobijdrage

Hoogste waterval

Voor de laatste stop deze ochtend bezoeken we Loenen. Daar is de hoogste waterval van ons land te vinden. Hier valt het water vijftien meter naar beneden. 'Het is de mooiste plek van ons land', vertelt deze enthousiasteling uit Twello...
Luister naar onderstaande radiobijdrage
BuitenGewoon Radio is iedere zondagochtend tussen 7.00 en 10.00 uur te beluisteren in het programma Zin in Zondag op Radio Gelderland. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!