Nieuws

Miljoenensubsidie voor De Hoge Veluwe en andere nationale parken

De Nationale Parken in Nederland krijgen eenmalig zes miljoen euro voor een kwaliteitsimpuls. Het bedrag wordt vanaf volgend jaar tot 2022 beschikbaar gesteld door verantwoordelijk minister Carola Schouten. © Wikipedia
OTTERLO - De Nationale Parken in Nederland krijgen eenmalig zes miljoen euro voor een kwaliteitsimpuls. Het bedrag wordt vanaf volgend jaar tot 2022 beschikbaar gesteld door verantwoordelijk minister Carola Schouten.
Nederland telt momenteel 21 nationale parken, waaronder De Hoge Veluwe en Veluwezoom. De parken bieden volgens Schouten veel kansen om natuur te beleven en tegelijkertijd bij te dragen aan het besef dat beschermen ook noodzakelijk is.

Internationale marketing

Met het bedrag wordt volgens Schouten gewerkt aan grotere en sterkere parken op het gebied van kwaliteit en beleving. Ze wil dat de regio's waar de parken liggen, de financiële bijdrage van het Rijk aanvullen.
Om de parken in het buitenland bekender te maken, trekt de minister 1,4 miljoen euro uit. Het is bedoeld als ondersteuning van een internationale marketingcampagne. Er belofis al jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar voor educatie in de parken.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!