Nieuws

VIDEO | Maleise berentweeling laat zich voor het eerst buiten zien

De Maleise berentweeling.
Dolblij was Burgers' Zoo in mei met de geboorte van een Maleise berentweeling. Vrijdag zijn ze voor het eerst te zien voor de bezoekers in het binnenverblijf voor de schermen. Althans, als de beren dat zelf willen. © Burgers' Zoo
ARNHEM - Dolblij was Burgers' Zoo in mei met de geboorte van een Maleise berentweeling. Vrijdag zijn ze voor het eerst te zien voor de bezoekers in het binnenverblijf voor de schermen. Althans, als de beren dat zelf willen.
De tweeling heeft de eerste maanden met moederbeer in het kraamverblijf achter de schermen doorgebracht. Dierverzorgers en biologen volgden met behulp van een vooraf geïnstalleerde camera op afstand hoe het met de dieren ging.
Bekijk de beelden (tekst gaat verder na de video):
Maleise berentweeling laat zich voor het eerst buiten zien
Of de beren vrijdag ook direct zichtbaar zijn voor publiek, is nog onzeker. 'We kunnen de dieren daarbij niet sturen en zullen mogelijk wat geduld moeten hebben', aldus woordvoerder Bas Lukkenaar.

Fok verloopt moeizaam

Eerder zei hij al dat de dieren vooral zelf bepalen wanneer ze naar buiten komen. 'Ze worden vanzelf nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Dus ze komen vanzelf naar buiten.' 
De dierentuin is zuinig op de dieren, want Maleise beren krijgen niet zo snel jongen. De fok verloopt moeizaam vanwege het vrouwtjesoverschot, de vergrijzing binnen de dierentuinpopulatie en het tekort aan vruchtbare mannetjes.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!