Nieuws

Serie Floris in één 'bingewatch' te zien bij Omroep Gelderland

Rutger Hauer als Floris.
Omroep Gelderland zendt in de nacht van donderdag op vrijdag de hele serie Floris en de Fakir in één keer uit. Dat gebeurt naar aanleiding van het overlijden van hoofdrolspeler Rutger Hauer. © ANP Historisch Archief
Omroep Gelderland zendt in de nacht van donderdag op vrijdag de hele serie Floris en de Fakir in één keer uit. Dat gebeurt naar aanleiding van het overlijden van hoofdrolspeler Rutger Hauer.
De serie werd eind jaren zestig grotendeels opgenomen bij kasteel Doornenburg. Maar ook het kasteel Hernen bij Wijchen en Slot Loevestein in de Bommelerwaard werden voor de twaalfdelige serie gebruikt. 

Zwart-wit

Het is bovendien dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de serie door de NTS werd uitgezonden. Twee jaar geleden zond Omroep Gelderland de hele serie ook al een keer uit. Daarin waren ook beelden te zien die de oorspronkelijke serie niet gehaald hebben. Het gaat daarbij om de aflevering De Stille Stroper, die eigenlijk bedoeld was als aflevering 7. Voor de marathonuitzending werden de opnames tot een logisch geheel gemonteerd en de geluidsband er synchroon onder gezet.
Alle twaalf reguliere afleveringen zijn vannacht van 00.00 tot 06.00 uur te zien bij Omroep Gelderland. En ja, de tv-serie is in zwart-wit.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!