Nieuws

Politie slingert tientallen watersporters op de bon

De politie heeft afgelopen dagen diverse watersporters op de bon geslingerd op de Maas bij Kerkdriel. Bij elkaar gaat het om tientallen overtredingen. © ANP
KERKDRIEL - De politie heeft afgelopen dagen diverse watersporters op de bon geslingerd op de Maas bij Kerkdriel. Bij elkaar gaat het om tientallen overtredingen.
Alleen al bij een controle die de politie dinsdag hield werden in enkele uren tijd twintig bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde in de omgeving van de afgedamde Maas bij Heusden, Amerzoden en Kerkdriel. 
De overtredingen liepen uiteen van varen zonder vaarbewijs tot een overschrijding van de snelheid met 40 kilometer per uur. De politie bestrafte voornamelijk de overtredingen die de veiligheid op het water in het geding brachten.

Waarschuwing

De politie waarschuwt watersporters die het niet zo nauw nemen met de regels op het water. 'De tijd van waarschuwen is ten einde. Met het oog op recente aanvaringen en het aantal mensen op het water, maakt dat wij niet langer waarschuwen bij overtredingen', schrijft de politie.
Naast de vele overtredingen merkte de politie ook op dat veel andere watersporters hun zaken wél op orde hadden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!