Nieuws

VIDEO | Flinke spoorwerkzaamheden tussen Zevenaar en Didam

Werkzaamheden aan de Babberichseweg.
Het wordt afzien voor zowel reizigers als werkers aan het spoor tussen Zevenaar en Didam. Vanaf deze donderdag tot en met zondag 11 augustus wordt op dit traject gewerkt aan de verbetering van het spoor. © Omroep Gelderland.
ZEVENAAR - Het wordt afzien voor zowel reizigers als werkers aan het spoor tussen Zevenaar en Didam. Vanaf deze donderdag tot en met zondag 11 augustus wordt op dit traject gewerkt aan de verbetering van het spoor.
Tussen Zevenaar en Didam komt een tweede spoor en gaan de treinen met een hogere snelheid rijden. De overweg op de Babberichseweg in Zevenaar wordt vervangen door een tunnel voor fietsers en voetgangers.
Het traject tussen Didam en Wehl wordt door een zogeheten vernieuwingstrein vernieuwd aangelegd. De achthonderd meter lange vernieuwingstrein legt het nieuwe spoor voor zich uit. Verder worden de spoorwegovergangen op het traject aangepast aan het bredere spoor.

Langere reistijd

Als gevolg van de werkzaamheden is er een aangepaste dienstregeling. Reizigers worden in deze periode met bussen vervoerd. Ook is er een langere reistijd en extra overstapmomenten. Daarom adviseert ProRail reizigers om de routeplanner te checken.
Bekijk hier de video over de werkzaamheden:
Flinke spoorwerkzaamheden tussen Zevenaar en Didam
De werkzaamheden aan de tunnel bij de Babberichseweg zijn te volgen via de webcam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!