Nieuws

Vader verwaarloosd campingjongetje Winterswijk komt vrij

De vader van het mishandelde Duitse jongetje, dat in 2017 volledig ondervoed werd gevonden op een camping in Winterswijk, komt voorlopig op vrije voeten. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan zijn vrijlating. Dat heeft het gerechtshof woensdag bepaald. De moeder van het kind blijft vastzitten. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK MISTE - De vader van het mishandelde Duitse jongetje, dat in 2017 volledig ondervoed werd gevonden op een camping in Winterswijk, komt voorlopig op vrije voeten. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan zijn vrijlating. Dat heeft het gerechtshof woensdag bepaald. De moeder van het kind blijft vastzitten.
Het jongetje werd in juli 2017 in alle vroegte gevonden, toen hij de koelkast van een ander gezin op de camping plunderde. Hij was naakt, zag er sterk vermagerd uit en zat onder de striemen en zweren. De rechtbank veroordeelde beide ouders vorig jaar tot drie jaar cel voor voor mishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving. Het openbaar ministerie en de vrouw gingen tegen die uitspraak in hoger beroep.

Geen contact met de kinderen

De advocaten van het stel hadden dinsdag in de hoger beroepszaak gevraagd om vrijlating van beide verdachten, in afwachting van de behandeling van het hoger beroep. Dit omdat ze al tweederde van hun straf hebben uitgezeten. Dan zouden ze volgens de regels voor vervroegde invrijheidsstelling vrij kunnen komen. 
Het gerechtshof laat de 36-jarige man vrijdag vrij tot aan de volgende behandeling van de hoger beroepszaak op 24 september. Hij moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo mag hij op geen enkele wijze contact opnemen met zijn drie kinderen. 
Vader jongetje camping Winterswijk op vrij voeten

Moeder blijft vastzitten

De 36-jarige vrouw blijft gevangen zitten. Het hof vindt dat het maatschappelijk en strafvorderlijk belang zwaarder moet wegen dan het persoonlijk belang van de verdachte. Ook is het vrijlatingsverzoek volgens het gerechtshof onvoldoende onderbouwd.
Daarnaast speelt een rol dat de vrouw niet aanwezig was bij de zitting van dinsdag en dus ook niet met eventuele voorwaarden kon instemmen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!