Nieuws

Duizend wietplanten in Silvolde, politie pakt drie verdachten op

De hennepplantage in Silvolde.
De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt dinsdag drie aanhoudingen verricht. Ook werden zes woningen en een bedrijfspand in Silvolde, Zoetermeer en Rotterdam doorzocht. In Silvolde werd een hennepplantage met zo'n duizend planten opgerold. © politie
SILVOLDE - De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt dinsdag drie aanhoudingen verricht. Ook werden zes woningen en een bedrijfspand in Silvolde, Zoetermeer en Rotterdam doorzocht. In Silvolde werd een hennepplantage met zo'n duizend planten opgerold.
De opgepakte personen zijn een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een inwoner van Rotterdam en een vrouw uit Baarn. De politie legde beslag op de panden, contant geld, auto’s en waardevolle goederen. Zo'n 135 agenten deden aan de actie mee.

Grote wietplantage

Afgelopen november kreeg de politie een tip dat zich in het pand in Silvolde mogelijk een hennepkwekerij bevond. Uit onderzoek kwamen de namen van een aantal verdachten naar voren. Ze werden ook in andere onderzoeken genoemd. Reden genoeg voor het onderzoeksteam om specifiek te rechercheren op deze groep. Dat leidde dinsdagmiddag onder meer tot het oprollen van de grote wietplantage in Silvolde.
De opgepakte drie worden verder verdacht van het witwassen van crimineel geld. De zoektocht naar andere waardevolle goederen is nog in volle gang.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!