Nieuws

Tiel wil meedoen aan landelijke wietproef

De gemeenteraad van Tiel heeft ingestemd met de plannen om mee te doen met de landelijke wietproef. Het experiment, dat officieel gesloten coffeeshopketen heet, moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is. Ook wordt de kwaliteit van deze cannabis gecontroleerd.
TIEL - De gemeenteraad van Tiel heeft ingestemd met de plannen om mee te doen met de landelijke wietproef. Het experiment, dat officieel gesloten coffeeshopketen heet, moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is. Ook wordt de kwaliteit van deze cannabis gecontroleerd.
Als Tiel daadwerkelijk mee mag doen met de proef, er zijn nog 26 gemeenten in Nederland die ook belangstelling hebben om mee te doen aan het experiment, dan betekent dat de 4 coffeeshops in Tiel de wiet voortaan inkopen via de overheid.
Daarnaast wil burgemeester Beenakker ook bewerkstelligen dat de 4 coffeeshops verplaatst worden naar de rand van de gemeente in plaats van de huidige locaties in de binnenstad. Het rijk maakt deze zomer bekend welke gemeenten uiteindelijk geselecteerd zijn.