Nieuws

Chiazor op amateurbasis naar De Graafschap

Dylan Chiazor van IJsselmeervogels sluit op amateurbasis aan bij de selectie van De Graafschap. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de tweededivisionist afgekocht om in Doetinchem te spelen. © IJsselmeervogels
ULFT - Dylan Chiazor van IJsselmeervogels sluit op amateurbasis aan bij de selectie van De Graafschap. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de tweededivisionist afgekocht om in Doetinchem te spelen.
'Hij wil zich heel graag bewijzen en komt als amateur over. Ik heb de afspraak met de speler gemaakt dat dat kan, maar dat hij dan zelf de zaken met IJsselmeervogels moet regelen', zo legt manager voetbalzaken Peter Hofstede uit.
Volgens de IJsselmeervogels heeft Chiazor een afkoopsom van enkele duizenden euro’s betaald zodat hij aan de gang kan in Doetinchem. De aanvaller speelde voor zijn periode in Spakenburg onder meer in de jeugdopleiding van Ajax en PEC Zwolle.

Proefspeler

Naast het aantrekken van Chiazor heeft de ploeg van trainer Mike Snoei ook een nieuwe proefspeler: de 27-jarige aanvaller Ludcinio Marengo. Hij is oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Volendam en loopt vanaf dinsdag mee bij De Graafschap.
Mede-proefspeler Jasper van Heertum heeft een goede indruk achtergelaten in Doetinchem. De verwachting is dat hij na een medische keuring deze week wordt gepresenteerd.