Nieuws

Nunspeet stuurt inwoners brief over gevaar op natuurbranden

De gemeente Nunspeet waarschuwt inwoners deze week per brief over de gevaren van natuurbranden. De brief geeft lezers tips om brand te voorkomen. De gemeente verstuurde de tips naar 2.500 adressen in Nunspeet. © Persbureau Heitink
NUNSPEET - De gemeente Nunspeet waarschuwt inwoners deze week per brief over de gevaren van natuurbranden. De brief geeft lezers tips om brand te voorkomen. De gemeente verstuurde de tips naar 2.500 adressen in Nunspeet.
De gemeente raadt inwoners aan 'te zorgen voor een groene zone om hun huis zonder brandbare beplanting en dood hout, geen brandbare materialen op te slaan tegen het huis, dood blad en naalden uit de dakgoot te verwijderen, verfwerk van houtdelen goed te onderhouden en laaghangende takken te snoeien.' Bovendien is het slim te zorgen voor een tuinslang met voldoende lengte, aldus de brief.

Recreatieondernemers

De tips zijn ook verstuurd naar recreatieondernemers, die er goed aan doen ontruimingsplannen klaar te hebben en vluchtroutes vrij te houden. En: vakantiegangers parkeren hun auto beter niet met een hete uitlaat in een droge berm.

Vorig jaar geen grote branden

De gemeente wijst op de hete zomer van 2018, toen grote natuurbranden gelukkig uitbleven in Nunspeet. 'Maar het risico bestaat dat een natuurbrand onbeheersbaar wordt en zich snel verplaatst richting de bewoonde wereld of vakantieparken. En daar moet iedereen zich voldoende van bewust zijn', stelt de gemeente.
Ook de komende dagen staat er zeer warm weer voor de deur, met temperaturen die oplopen tot 38 graden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!