Nieuws

Man heeft 3000 euro aan vals geld op zak bij Vierdaagse

De politie heeft tijdens de Vierdaagseweek in Nijmegen iemand aangehouden met 3000 euro aan vals geld op zak. Verder deelden agenten tientallen bekeuringen uit, onder meer wegens rijden onder invloed. © Facebook Politie Team Verkeer Oost-Nederland
NIJMEGEN - De politie heeft tijdens de Vierdaagseweek in Nijmegen iemand aangehouden met 3000 euro aan vals geld op zak. Verder deelden agenten tientallen bekeuringen uit, onder meer wegens rijden onder invloed.
De politie van Nijmegen maakte maandag ook bekend dat iemand met een ploertendoder (uitschuifbare wapenstok) op zak is aangehouden.

Meer cijfertjes

Er werd tijdens de Vierdaagse gecontroleerd of automobilisten zich aan de regeltjes hielden. Er werden in totaal 101 bekeuringen uitgedeeld tijdens de Vierdaagseweek, 39 personen gingen op de bon omdat ze onder invloed van drugs waren. Er werden 62 mensen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Daar zaten overigens ook brom- en snorfietsers tussen. 

Rijbewijs kwijt

Twee personen die onder invloed van drugs waren, weigerden elke medewerking. Hun rijbewijs werd direct ingevorderd en de hoogste boete wordt door de officier van justitie opgelegd. Ook twee andere bezoekers aan de Vierdaagse raakten hun rijbewijs kwijt, omdat ze 50 kilometer of meer te hard hadden gereden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!