Nieuws

VIDEO | Zeer grote brand in Culemborg onder controle

CULEMBORG - In een meubelfabriek aan de Gutenbergweg in Culemborg woedde maandag een zeer grote brand. De brand was na bijna drie uur blussen onder controle.
De vlammen sloegen metershoog uit het dak van het gebouw. Een groot deel van het pand is ingestort. Er zijn geen gewonden, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten.

'Ik hoorde iemand naar buiten rennen'

Een medewerker van Cartel Living waar de brand woedde, vermoedt dat de brand in de zagerij is begonnen. 'Ik hoorde iemand naar buiten rennen. Ik dacht eerst dat hij gewond was geraakt in de zagerij, maar dat was gelukkig niet zo. Hij had rook gezien.'

'Ons werk gaat in vlammen op'

De medewerker rende weg om een brandblusser te pakken. 'Maar toen durfde hij al niet meer naar binnen', zegt zijn collega. Vervolgens stond aangedaan personeel van een afstandje te kijken naar de brand. ‘We zitten te kijken hoe ons werk in vlammen opgaat‘, aldus een van hen.
Omstanders filmden de brand (tekst gaat verder onder de video):
Zeer grote brand in Culemborg onder controle

Veel rook

De dikke, zwarte rookwolken waren van grote afstand te zien. Mensen die last hadden van de rook kregen het advies ramen en deuren te sluiten en eventueel de mechanische ventilatie uit te zetten.
Bij het blussen zette de brand weer onder meer een hoogwerker in. Rond 15.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Wel kunnen omwonenden last blijven houden van rook.
In een meubelfabriek aan de Gutenbergweg in Culemborg woedde maandag een zeer grote brand. De brand was na bijna drie uur blussen onder controle. © Stefan van Rijsingen
In een meubelfabriek aan de Gutenbergweg in Culemborg woedde maandag een zeer grote brand. De brand was na bijna drie uur blussen onder controle. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!