Nieuws

SP en D66 ongerust na ongeluk bij Arnhemse bouwput

Een hulpverlener bekommert zich om een van de gewonden.
D66 en SP in de gemeenteraad van Arnhem maken zich zorgen over de veiligheid en hinder bij bouw- en sloopprojecten. Ze trekken aan de bel na een ongeluk waarbij twee fietsers gewond raakten. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
ARNHEM - D66 en SP in de gemeenteraad van Arnhem maken zich zorgen over de veiligheid en hinder bij bouw- en sloopprojecten. Ze trekken aan de bel na een ongeluk waarbij twee fietsers gewond raakten.
Ze werden geraakt door een omvallend bouwhek bij de renovatie van woningen in de Van Oldenbarneveldtstraat. Dat gebeurde op 10 juli.
De Arnhemse gemeenteraad was eerder al kritisch over problemen rond de bouwput daar, wethouder Bouwkamp (GroenLinks) was volgens een raadsmeerderheid niet duidelijk genoeg geweest.

Onafhankelijk onderzoek

De raad besloot tot een onafhankelijk onderzoek. Dat gaat D66 en SP niet ver genoeg. 'Dat onderzoek gaat alleen over het tegengaan van hinder en het borgen van de veiligheid', schrijven beide fracties.
Arnhem heeft volgens landelijke regelgeving een bouwbesluit. Daarin staan onder meer eisen aan het voorkomen van onveilige situaties en het beperken van hinder tijdens het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden. Ook moet er een veiligheidsplan zijn waarin die eisen zijn uitgewerkt.
D66 en SP willen nu van het college onder meer weten hoe de gemeente ervoor zorgt dat bij bouwwerkzaamheden die eisen worden nageleefd. Ook willen ze horen hoe vaak het op bouwplaatsen fout gaat.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!