Nieuws

Coehoornpark Arnhem weer geopend na overlast jongeren

ARNHEM - Het Coehoornpark in Arnhem is zondagmiddag feestelijk heropend door wethouder Hans de Vroome. Vorige maand werd het park gesloten na overlast van jongeren. Er werd met graffiti gespoten, planten werden uit bakken gerukt en er werd brand gesticht. Omwonenden zijn blij dat het park weer open is.
De opening van het park kreeg een feestelijk tintje door een festival dat gelijktijdig plaatsvond. 'We hebben het park echt gemist', zegt bewoonster Diana van Zwol. 'Het is voor mij als buur een leuke plek om naartoe te gaan. En dat doen we ook regelmatig met buren. En we helpen mee aan het onderhoud.
Om overlast vanaf nu te voorkomen gaat de gemeente toezicht houden. Eerder deden ondernemers, vrijwilligers en liefhebbers van het Coehoorngebied verenigd in Coehoorn Centraal dat. Wethouder Hans de Vroome: 'De gemeente gaat samen met de vrijwilligers proberen een schema te maken om te patrouilleren en controleren'. 

Park schoonhouden

De wethouder wil het park voortaan schoonhouden. 'Als een park vervuilt en je ruimt het niet op, dan wordt het alleen maar erger. Dus zodra je iets ziet moet je het opruimen.' Ook zijn er aanpassingen gedaan in het park. De met graffiti bespoten en vernielde bankjes zijn verwijderd. En de klimop bij het hek om het park heen is deels verwijderd. Zo is er meer zicht op het park vanaf de straat.   
De Vroome vindt overigens dat jongeren nog steeds welkom zijn in het park. 'Als ze zich maar wel aan de spelregels houden, mee opruimen en zorgen voor een veilig gevoel. Zo kan iedereen van het park genieten.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!