Nieuws

Hagelstenen zo groot als euro's bij flinke bui op de Veluwe

EDE - Een bui met veel regen, hagel en onweer heeft zaterdagavond korte tijd voor overlast gezorgd op met name de Veluwe. Op snelwegen werd langzamer gereden, de skeelerronde van Otterlo moest worden afgelast en in onder meer Ede kwamen flinke hagelstenen naar beneden, soms zo groot als euro's.
Op verschillende plaatsen in de regio liepen straten en kruispunten onder, net als het tunneltje bij station Veenendaal-De Klomp. In de omgeving van het tunneltje kwamen putdeksels omhoog. Dat is niet voor het eerst, zegt Remco Kervel, de maker van onderstaande foto. Hij heeft het vorig jaar al eens aangekaart bij de gemeente.
(tekst gaat verder onder de beelden)
Drijvend putdeksel bij het fietspad
Een bui met veel regen, hagel en onweer heeft zaterdagavond korte tijd voor overlast gezorgd op met name de Veluwe. Op snelwegen werd langzamer gereden, de skeelerronde van Otterlo moest worden afgelast en in onder meer Ede kwamen flinke hagelstenen naar beneden, soms zo groot als euro's. © Remco Kervel
Wateroverlast bij station Veenendaal-De Klomp
Hagelstenen zo groot als euro's bij flinke bui op de Veluwe
De jaarlijkse skeelerronde van Otterlo trof het niet met het weer, meldt Omroep Ede. Een groot deel van het programma werd afgelast, waaronder de marathon voor dames en heren die voor vanavond op het programma stond. Eerder werd het Theater op 't Zand op het Kootwijkerzand al afgeblazen vanwege de slechte weersvoorspellingen. 
Vanwege de pittige buien was in Gelderland tot 21.00 uur code geel van kracht. Na dit weekend volgt een week met een paar snikhete dagen. Woensdag en donderdag kan de temperatuur oplopen tot boven de 37 graden. Mogelijk sneuvelt dan ook het 75 jaar oude hitterecord.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!