Nieuws

Opening glijbaan valt in het water, maar feest gaat gewoon door

Het was even slikken voor Martijn Wallet van Optisport. Vrijdag zouden ze een groot feest hebben omdat de nieuwe glijbaan van het Oosterbosbad in Barneveld open mag. Op het laatste moment viel alles toch nog in het water. Woensdag kregen ze te horen dat de 34 meter lange glijbaan is afgekeurd. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Het was even slikken voor Martijn Wallet van Optisport. Vrijdag zouden ze een groot feest hebben omdat de nieuwe glijbaan van het Oosterbosbad in Barneveld open mag. Op het laatste moment viel alles toch nog in het water. Woensdag kregen ze te horen dat de 34 meter lange glijbaan is afgekeurd.
'Uit het keuringsrapport is gekomen dat de hellingshoek aan het eind van de glijbaan te schuin is. Hierdoor zouden de zwemmers vol met hun stuitje op de bodem botsen', legt Martijn Wallet van Optisport uit. 'We balen er ontzettend van, maar vanwege de veiligheid kan de glijbaan nog niet open'. 

Veiligheid

Want dat is volgens het zwembad het aller belangrijkste. 'In het verleden zijn er ook in de regio glijbanen geopend die niet degelijk zijn. Daar zijn ook ongelukken mee geweest. Dat willen we absoluut niet op ons geweten hebben', aldus Wallet.

Lees ook: Glijbaan in zwembad Ede verzegeld door NVWA

Feest

Toch waren alle voorbereidingen voor het grote openingsfeest al getroffen. Zo is er een buikschuifbaan, opblaasbare glijbaan en is het zwembad versiert met slingers. Nu de glijbaan is afgekeurd zit er niks anders op dan de glijbaan voorlopig dicht te houden. 'Daar balen we wel enorm van natuurlijk'. 
Om het feest helemaal af te blazen was volgens Wallet geen optie. Daarom hebben ze besloten om het feest toch door te laten gaan. 'Het is voor veel kinderen het begin van de vakantie, dus dat willen we vandaag vieren'.
Tekst gaat verder onder de video:
Opening glijbaan valt in het water, maar feest gaat gewoon door

Vakantie

De glijbaan zal de komende tijd worden aangepast zodat het probleem verholpen wordt. 'We verwachten dat de glijbaan over een week wel open kan', vertelt Wallet trots. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!