Nieuws

Militairen vrijgesproken van misstanden op kazerne in Schaarsbergen

Foto ANP
De vijf militairen van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen die werden verdacht van misstanden op de Oranjekazerne, zijn maandag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De mannen werden verdacht van bedreiging, mishandeling en aanranding van drie andere militairen in 2013.
ARNHEM - De vijf militairen van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen die werden verdacht van misstanden op de Oranjekazerne, zijn maandag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De mannen werden verdacht van bedreiging, mishandeling en aanranding van drie andere militairen in 2013.
De drie voormalige leden van de mortiergroep deden eind 2017 en begin 2018 aangifte. Eén militair verklaarde dat hij werd geschopt en geslagen. Daarnaast zou er over hem heen zijn geplast.
De tekst gaat verder na de video:
Militairen vrijgesproken van misstanden op kazerne in Schaarsbergen

'Ronduit ontluisterend'

Het Openbaar Ministerie (OM) had onvoorwaardelijke werkstraffen van 40 tot 240 uur geëist. De officier van justitie noemde het beeld dat uit het strafrechtelijk onderzoek naar voren komt eerder 'ronduit ontluisterend'.
De vernederingen zouden grote gevolgen hebben gehad voor de slachtoffers. 'De kazerne moet een plek zijn waar iedereen zich veilig voelt', aldus de officier van justitie.
De hoogste taakstraf van 240 uur was geëist tegen een 26-jarige voormalig militair, die volgens het Openbaar Ministerie de grote leider was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!