Nieuws

Zwembad Culemborg krijgt groen licht voor uitvoering reddingsplan

CULEMBORG - Het zwembad in Culemborg dat wordt geleid door een stichting is voor nu uit de financiële problemen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het verlenen van extra subsidie van 16.000 euro per jaar en een eenmalig bedrag van 118.000 euro. De 16.000 euro komt boven op het jaarlijkse subsidiebedrag van bijna drie ton.
De Stichting Zwembad Culemborg SZC heeft een overeenkomst met een commerciële exploitant gesloten. Het bestuur ziet daardoor mogelijkheden met iets meer subsidie het zwembad open te houden. Aanvankelijk kwam het bestuur bijna twee ton per jaar tekort.

Gevaar nog niet geweken

Het kan nog moeilijk worden voor het zwembadbestuur. Het bestuur heeft met drie partijen gesproken over een exploitatie. Er zijn alleen meerdere andere mogelijke exploitanten die vinden dat het bestuur de zaak openbaar had moeten aanbesteden. Hier bestaat ook bij de raad van donderdagavond onzekerheid over.
Als deze ondernemingen naar de rechter stappen en gelijk krijgen kan dat betekenen dat de exploitatie moet worden stilgelegd en het zwembad dus wordt gesloten. Het zwembadbestuur stelt dat een openbare aanbesteding van de exploitatie hier niet nodig was.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.