Nieuws

Nijmeegse Waalbrug zaterdagnacht afgesloten

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli wordt de Waalbrug in Nijmegen weer afgesloten. Dat is nodig om de situatie weer terug te brengen zoals die voor de Vierdaagse was, zodat Rijkswaterstaat verder kan met de grondige renovatie van de brug. Ter hoogte van de Turennesingel komt ook de tweede rijstrook de stad uit weer terug. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli wordt de Waalbrug in Nijmegen weer afgesloten. Dat is nodig om de situatie weer terug te brengen zoals die voor de Vierdaagse was, zodat Rijkswaterstaat verder kan met de grondige renovatie van de brug. Ter hoogte van de Turennesingel komt ook de tweede rijstrook de stad uit weer terug.
De speciaal voor de Vierdaagse aangepaste weginrichting wordt weer teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie tijdens de renovatie, met in beide richtingen één rijstrook voor auto’s en ov-bussen. Om dat mogelijk te maken moet de brug van zaterdag 20 juli 21.00 uur tot zondag 21 juli 06.00 dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Rijstrook stad uit terug

Eind mei is de rijstrook op de Waalbrug ter hoogte van de Turennesingel aangepast van twee rijstroken naar één rijstrook om onverwachte inhaalbewegingen van automobilisten bij de fietsoversteekplaats te voorkomen. Dat draagt bij aan de veiligheid van de oversteekplaats, maar leidt wel tot te veel vertraging voor autoverkeer vanuit Beek en de Singels. Daardoor ontstaan ongewenste en onveilige verkeerssituaties op de route naar de brug. Daarom is in de afgelopen weken op straat goed gekeken naar de verkeersstromen en is gezocht naar een oplossing die zorgt voor een goede balans tussen veiligheid en doorstroming.

Betere doorstroming én veiligheid

Rijkswaterstaat en de gemeente hebben in overleg besloten de tweede rijstrook ter hoogte van de Turennesingel terug te brengen, maar wel in aangepaste vorm. Dat betekent dat deze strook wordt verlengd om auto’s ruimschoots voor het kruispunt met de fietsers te kunnen laten wisselen van rijstrook. Er komt ook nog een extra verkeerslicht boven de weg om automobilisten te waarschuwen. Zo verbetert de doorstroming, verminderen ongewenste verkeerssituaties op weg naar de Waalbrug en wordt de veiligheid voor fietsers behouden.
Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Oversteek. OV-bussen richting Lent rijden een aangepaste route.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!