Nieuws

1111 uitvallers op dag 3, Vierdaagse vrij van jeukrups

De derde dag van de Vierdaagse bleek voor exact 1111 deelnemers een brug te ver. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, meldt de organisatie donderdag. © ANP
NIJMEGEN - De derde dag van de Vierdaagse bleek voor exact 1111 deelnemers een brug te ver. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, meldt de organisatie donderdag.
Vorig jaar haalden 1225 deelnemers de eindstreep niet op de dag van Groesbeek. De eerste twee dagen van de huidige editie leverden al 2.005 uitvallers op.
Na drie dagen wandelen staat de teller nog op 41.580 deelnemers. In totaal telde het wandelevenement dit jaar 47.236 inschrijvingen.

Eikenprocessierups

De organisatie heeft verder goed nieuws over de eikenprocessierups, waarover vooraf zoveel te doen was. De jeukrups laat de Vierdaagseloper met rust. De wandelmars gaat deels door gebieden waar extreem veel rupsen zaten, maar het Rode Kruis zag tot donderdagmiddag geen enkele loper met klachten.
De parcoursen van de Vierdaagse zijn tot een dag voor de start dinsdag schoongemaakt. Waarschijnlijk heeft dat geholpen, aldus de organisatie.
Ook op het militaire kamp Heumensoord zijn weinig klachten. De gemeente Heumen haalde daar vlak voor de Vierdaagse nog meer dan negentig nesten uit eikenbomen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!