Nieuws

Zeven jaar cel voor doodsteken moeder

Een 41-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doden van zijn moeder. In februari dit jaar doodde hij zijn 74-jarige moeder in haar Nijmeegse flatwoning door haar meerdere malen met een mes in haar buik te steken. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een 41-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doden van zijn moeder. In februari dit jaar doodde hij zijn 74-jarige moeder in haar Nijmeegse flatwoning door haar meerdere malen met een mes in haar buik te steken.
De man heeft volgens deskundigen autisme: 'Hij is gebaat bij structuur en als dat wegvalt, stapelen de problemen zich op. In 2018 heeft een aantal - voor de man ingrijpende - gebeurtenissen plaatsgevonden, ook begon zijn moeder verschijnselen van dementie te vertonen. Op de dag dat hij zijn moeder doodde, vond opnieuw een stevig conflict plaats. De man zag geen uitweg meer en besloot zijn moeder te doden, om van het probleem verlost te zijn.' De deskundigen vinden dat de Nijmegenaar sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank heeft deze conclusie overgenomen.

Geen tbs

Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel en tbs met voorwaarden geëist. De rechtbank legt de man geen tbs op, maar wel een gedragsbeïnvloedende of vrijheidsbeperkende maatregel. Volgens de rechter geeft deze maatregel, die de mogelijkheid biedt om toezicht te kunnen houden op de dader, voldoende zekerheid.   

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!