Nieuws

Geen 10 jaar cel maar vrijspraak voor dood echtgenoot

Een 67-jarige vrouw die ervan werd verdacht haar man te hebben doodgestoken, is vrijgesproken. Volgens de rechtbank ontbreekt het wettige bewijs om de vrouw te kunnen veroordelen. De rechter is ook kritisch op het politie-onderzoek. © Persbureau Heitink
APELDOORN - Een 67-jarige vrouw die ervan werd verdacht haar man te hebben doodgestoken, is vrijgesproken. Volgens de rechtbank ontbreekt het wettige bewijs om de vrouw te kunnen veroordelen. De rechter is ook kritisch op het politie-onderzoek.
Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar cel voor de Apeldoornse, maar de rechtbank oordeelt dat het bewijs niet voldoende is.

Geen bewijs

De rechtbank ging bij de uitspraak uitgebreid in op het politie-onderzoek en was zeer kritisch. Volgens de rechtbank kan er op basis van camerabeelden uit de buurt niet met zekerheid gezegd worden dat alleen de vrouw en het slachtoffer thuis waren op het moment van de steekpartij.
Daarnaast zou de politie een gesprek hebben afgeluisterd tussen de verdachte en haar zoon, waarin de vrouw zou hebben gefluisterd dat zij haar man had vermoord. Ook dat is volgens de rechtbank geen bewijs omdat de politieagent het 'denkt' te hebben gehoord.

Onvoldoende onderzoek

Daarbij is niet duidelijk met welk voorwerp de man is doodgestoken. De messen die in huis lagen zijn niet naar het NFI opgestuurd om te worden onderzocht. Ook een in de tuin gevonden handdoek met daarop bloedsporen en een slijmerige substantie zijn niet onderzocht. Daarom kan er volgens de rechtbank niet worden vastgesteld dat er rechtstreeks contact is geweest tussen de handdoek en het wapen.

Neergestoken

De 64-jarige man werd met een mes in hart en borststreek gestoken. Hij werd 's nachts ernstig gewond gevonden in een tuin van een huis aan de Deventerstraat. Ambulancepersoneel heeft eerste hulp verleend, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw, die zelf met de politie belde, werd al snel opgepakt als verdachte. De vrouw heeft altijd ontkend. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!