Nieuws

Bejaarde deelnemers staken de Vierdaagse

Archief
In navolging van de 92-jarige Lex de Jong en de 87-jarige Bert van der Lans zijn nog zeker twee bejaarde deelnemers uitgevallen in de Vierdaagse. Twee vrouwen van achterin de tachtig staakten ook de strijd tegen de kilometer en lichamelijke ongemakken. © ANP
NIJMEGEN - In navolging van de 92-jarige Lex de Jong en de 87-jarige Bert van der Lans zijn nog zeker twee bejaarde deelnemers uitgevallen in de Vierdaagse. Twee vrouwen van achterin de tachtig staakten ook de strijd tegen de kilometer en lichamelijke ongemakken.
Joop van de Paverd uit Purmerend is met zijn 92 jaar nu de oudste mannelijke deelnemer. Hij kwam woensdag in de allerlaatste minuut over de finish in Nijmegen. Hij loopt voor de veertigste keer mee.
De 89-jarige Thea Kruijk uit Noord-Holland is als oudste vrouwelijke loopster ook nog onderweg. Zij doet voor de 33e keer mee.

86 jaar en eerste keer

Blanche Troost-Roompot (86) uit Roosendaal loopt nog gewoon mee. Zij is een bijzondere deelneemster volgens de organisatie, want ze loopt voor de eerste keer mee. 'Dan heb ik dat ook weer meegemaakt', aldus de Brabantse.
Tot nu toe zijn 2.011 van de 44.702 Vierdaagselopers uitgevallen. Donderdag leidt de derde wandeldag door het heuvelachtige gebied rond Groesbeek. Die zorgt meestal voor nog eens meer dan duizend uitvallers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!