Nieuws

Gemeente onderzoekt jaarlijkse blauwalgoverlast Blauwe Meer in Dinxperlo

De gemeente Aalten stelt een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen van de jaarlijkse blauwalgoverlast in het Blauwe Meer. De gemeente wil ervoor zorgen dat mensen gewoon weer kunnen zwemmen in het water bij Dinxperlo. © REGIO8 (archief
DINXPERLO - De gemeente Aalten stelt een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen van de jaarlijkse blauwalgoverlast in het Blauwe Meer. De gemeente wil ervoor zorgen dat mensen gewoon weer kunnen zwemmen in het water bij Dinxperlo.
'Wij vinden het heel vervelend dat er door blauwalg niet meer gezwommen mag worden in Het Blauwe Meer', aldus wethouder Hans te Lindert. Hoewel het openluchtzwembad bij het meer wel open is, lopen de bezoekersaantallen terug sinds het aangekondigde zwemverbod voor het Blauwe Meer. De provincie heeft het verbod ingesteld omdat blauwalg gevaarlijk is voor de volksgezondheid.
In samenwerking met exploitant Optisport wordt deze zomer door een deskundige een watersysteemanalyse uitgevoerd. De uitkomst moet duidelijkheid geven over de oorzaak van de aanwezigheid van blauwalg, waarna Aalten in samenspraak met waterschap, provincie en de exploitant maatregelen kan nemen.