Nieuws

Oost Gelre halveert subsidie muziekschool: voortbestaan Boogie Woogie wankel

foto Google Streetview
De toekomst van de regionale muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk wordt steeds somberder. De school leeft van de subsidie van Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Maar de raad van Oost Gelre heeft dinsdagavond besloten de subsidie te halveren. Aalten maakte eerder al bekend na augustus 2020 helemaal met de subsidie te stoppen. De grootste steun voor Boogie Woogie komt daarmee alleen nog van Winterswijk.
WINTERSWIJK - De toekomst van de regionale muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk wordt steeds somberder. De school leeft van de subsidie van Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Maar de raad van Oost Gelre heeft dinsdagavond besloten de subsidie te halveren. Aalten maakte eerder al bekend na augustus 2020 helemaal met de subsidie te stoppen. De grootste steun voor Boogie Woogie komt daarmee alleen nog van Winterswijk.
door Domien Esselink
Mogelijk blijft het niet bij het halveren van de subsidie, maar wordt de bijdrage van Oost Gelre zelfs na een half jaar helemaal stopgezet. Het CDA en de VVD kwamen in ieder geval met het plan om de bijdrage van 177.000 euro te halveren en de acht muziekverenigingen in de gemeente een half jaar de tijd te geven een plan van aanpak te maken om zelfredzaam te worden. Mogelijk stopt de subsidie daarna helemaal, maar de politiek wil het definitieve besluit daarover nu nog niet nemen.

Meer maatwerk

'De muziekverenigingen zijn tevreden over het onderwijs bij Boogie Woogie, maar ze willen ook meer maatwerk', stelde fractievoorzitter Niek Bragt van het CDA dinsdagavond. 'Verenigingen hebben er vertrouwen in dat ze dat zelf kunnen, maar ze kunnen het komende jaar nog niet zonder Boogie Woogie.'  
De gemeenteraad in Oost Gelre - met uitzondering van D66 - stelde niet het muziekonderwijs ter discussie, maar wel de zogenaamde overheadkosten bij Boogie Woogie. Oftewel: de raad wil niet langer meebetalen aan een duur gebouw en al helemaal niet aan een toekomstig Cultuurkwartier in Winterswijk, zoals VVD-voorman Kees Porskamp nogmaals naar voren bracht.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!