Nieuws

Recordloper Vierdaagse Bert van der Lans (87) breekt sleutelbeen na finish

Bert van der Lans.
Recordloper Bert van der Lans heeft dinsdagmiddag zijn sleutelbeen gebroken. De 87-jarige Van der Lans viel na de finish van de Nijmeegse Vierdaagse op de Wedren. © ANP
NIJMEGEN - Recordloper Bert van der Lans heeft dinsdagmiddag zijn sleutelbeen gebroken. De 87-jarige Van der Lans viel na de finish van de Nijmeegse Vierdaagse op de Wedren.
Het ging dinsdag mis toen hij op zijn fiets wilde stappen. Van der Lans kwam ten val. In het ziekenhuis bleek zijn sleutelbeen gebroken te zijn. Maar, een gebroken sleutelbeen of niet, de Nijmegenaar gaat woensdag 'gewoon' van start. Hij wil met pijnstillers de tweede wandeldag volbrengen.

Al 71 kruisjes

De Nijmegenaar heeft inmiddels 71 kruisjes gehaald en is daarmee recordhouder. Ook dit jaar doet Van der Lans weer mee, maar wel met de nodige klachten. 
'Ik voel me niet helemaal honderd procent', zei hij eerder. 'De weersomstandigheden zullen heel belangrijk zijn. Als er extreme weersomstandigheden zijn, ja dat knaagt aan je lichaam en aan je conditie. En mijn conditie is niet optimaal. Mijn dochter zegt altijd: je bent geen achttien meer. Daar doe ik het dan maar mee.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!