Nieuws

Zwarte Cross: niet alleen organisator verdient, buurt profiteert mee

Henrike Wesselink bij de ingang van haar gelegenheidscamping.
Niet alleen de Zwarte Cross zelf is een lucratief evenement, de buren van het festivalterrein (in de breedste zin des woords) profiteren mee. Zo zijn er tijdens de dagen van het spektakel op verschillende plekken campings ingericht op veelal boerenerven. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Niet alleen de Zwarte Cross zelf is een lucratief evenement, de buren van het festivalterrein (in de breedste zin des woords) profiteren mee. Zo zijn er tijdens de dagen van het spektakel op verschillende plekken campings ingericht op veelal boerenerven.
Daar heeft de gemeente Oost Gelre ook een speciale regeling voor; er is dus niets illegaals aan. Henri en Dini Wisselink uit Vragender draaien zelf de groepsaccommodatie Meekes, maar de dochter des huizes Henrike is verantwoordelijk voor de tijdelijke camping er vlak naast. Op donderdag komen daar de eerste gasten, op vrijdag staan er bijna 190 uit heel Nederland en België. 

Per huifkar naar festivalterrein

De gasten kunnen comfortabel verblijven, want de gelegenheidscamping beschikt over een toiletgebouw, drie douches en in een schuur speciaal ingerichte ontbijtzaal. De festivalgangers worden per huifkar naar het terrein van de Zwarte Cross gebracht. 'Een stukje extra service', zegt campinghouder Henrike Wisselink. 
Bekijk hier de laatste voorbereidingen voor de Zwarte Cross met beelden van de camping (tekst gaat verder onder video):
Zwarte Cross: niet alleen organisator verdient, buurt profiteert mee

'Ontzettend gezellig'

'Het is vooral ontzettend gezellig', zegt Henrike, die in het verleden zelf naar de Zwarte Cross ging maar nu al vier jaar de gelegenheidscamping runt. 'Het is echt heel leuk, de sfeer en het Zwarte Cross-gevoel willen wij ook uitdragen op onze camping.'
De camping is met name voor 40-plussers en gezinnen met kinderen bedoeld, waardoor het in de nacht ook stil is op het veld. Daarmee wil de camping zich onderscheiden van de camping bij de Zwarte Cross zelf, waar met name ook jongeren komen.
In totaal zijn er tientallen gelegenheidscampings in de buurt van Lichtenvoorde tijdens de cross en het festival. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!