Nieuws

Ex-groepsleider zorginstelling vrijgesproken van loverboypraktijken

Een 33-jarige oud-groepsleider van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn is dinsdag vrijgesproken van loverboypraktijken. De man werd verdacht van mensenhandel, maar de rechter stelt dat er geen sprake was van een uitbuitingssituatie. © Pexels
ARNHEM - Een 33-jarige oud-groepsleider van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn is dinsdag vrijgesproken van loverboypraktijken. De man werd verdacht van mensenhandel, maar de rechter stelt dat er geen sprake was van een uitbuitingssituatie.
Volgens de rechter heeft de man met drie vrouwen in de prostitutie gewerkt, maar is er onvoldoende bewijs dat hij de vrouwen heeft uitgebuit of heeft gedwongen. Ook is volgens de rechtbank niet vast te stellen dat hij de vrouwen heeft geworven tijdens zijn eerdere werkzaamheden voor de Hoenderloo Groep. 

Vier jaar cel geëist

Tegen de voormalig groepsleider van de zorginstelling was voor het Openbaar Ministerie vier jaar cel geëist. Ook vond het OM dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan witwassen en uitkeringsfraude.
Voor het witwassen is de man eveneens vrijgesproken. Wel is hij veroordeeld voor uitkeringsfraude. Daarvoor moet hij vijf maanden de gevangenis in.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!